Truntehus Vingaard

Forår 2006.

Forside stuff ( Historie )

 

27 Maj: Se så, så er der bloster i udspring. Vi taler jo stadig om drivhuset. Men men men det meget spændende her, er at jeg jo glemte ca 200 potter i drivhuset i vinters. De fik så lov at stå, da vinteren jo ikke var særlig kold. Da foråret kom i drivhuset var det stadig med frost om natten, ca -5 C. Alligevel begyndte knopperne at svulme op og jeg måtte lade dem gro videre. Resultatet er nu ca 200 vine, fordelt på måske 30-40 sorter heraf er så en hel del med klaser. Jeg vil tro at der er 20 forskellige med Blomster klaser.

SL 201-1 med sideklase

Det interessante er at SL 201-1 og -3 begge er de eneste der er i blomst nu. Det har de faktisk været i 4-5 dage. Hvis dette er sædvanen for disse sorter, så tegner det til 2 nye navne som er villig til at blomstre selvom det er koldt !!!

SL 201-3 er uden sideklase

En tidlig blomst giver jo muligheden for en længere drue-vækst-sæson som i sidste ende giver bedre modne druer. Håber så på at druerne kan spises...... eller bruges til vin. Alt kan dog ske i denne verden, og det kan være de er sent modne alligevel.

26 Maj:  Ja så er der en ny serie billeder, lidt kommentarer til Vinifera er det også blevet til.  Tryk her

25 Maj:  Ja så er her lige et lille billede af en blomster klase Eszter, er den ikke nydelig ??

Tjaaa, ikke så stor endnu men så se lige her hvorfor.....

15 Maj:  Så Bjarne, så er det nyheder igen !  40 billeder af knopper, måske lidt kedeligt. Tryk her

5 maj:  Ja der er travlt i vingården og der er ikke meget tid til info til nettet. Jeg måtte dog lige følge mine egne kryds en gang mere.

Her er min SL201-2, nok den mindst lovende af serien. Bladen har i mine øjne en noget usædvanlig kontur. Men det er sikker og vist, den er ekstrem tidlig ude. Lige nu er skuddet med 9 blade !!! Så den har bestemt travlt, hvilket jo kunne antyde at druerne også vil modne hurtigt. Desværre er den noget følsom over for vinskimmel. Har ingen blomst i år.

Her er så en blomsterknop af SL201-1, en dejlig sund og hårdfør vin. Den gror meget voldsomt, og afmodner ekstremt godt. Pæn stor klasse, tilsyneladende med en medium stor sideklasse. Læg dog specielt mærke til hvor luftig klasen er, dette er et glimrende tegn på mindre problemer med Botrytis !!!

Blomsterknop af SL201-3, er også en dejlig sund og hårdfør vin. Klasen her tyder også på en meget åben og opbygning.

Det bliver spændende og se farven på druerne, normalt giver blå x blå et drue afkom der også bliver blåt. MEN man kan ikke være sikker, RR x RR vil altid give røde druer. Men RH x RH giver en 25% chance for hvide druer.

 

23 April:  Det er en travl tid her i foråret, der skal klippes i vinmarken og muges ud i drivhuset. Det sidste er nu klaret, på trods af en ekstrem kold Marts måned ja så kom der hurtigere gang i væksten under glasset end jeg lige havde regnet med. Her er et billede fra 16 April:

 Der stod mange vigtige vinsorter her, så der skulle bare klippes cuttings så hurtigt som muligt. Disse er nu sat i varmekasse, så jeg kan koncentrere mig om vinmarken. Her løber safterne virkelig i stride strømme.

Under den sidste gennemgang af vinen i drivhuset i går, faldt jeg lige over denne vinplante:

 Det her er bare så spændende, blomsterknopper på en af mine egne krydsninger. SL 201-3 er lavet i 2002, spiret frem i 2003 og har nu tilsyneladende forladt sit ungdoms stadie for at sætte frugt. Krydset er Rondo x Regent så det bliver spændende og se om det bliver en Regent drue der modner tidligere, eller en Rondo drue der modner senere . Det er bare rigtig sjovt. I øvrigt er der en hel del cuttings fra de tidligere år som er klar til udplantning. Således kan både SL 201-1 og SL 201-3 plantes ud i vinmarken for at prøve kræfter med den virkelige verden.