Truntehus Vingaard

Forårs klip

Regent er offeret her.

 Når der klippes her i foråret, så er det vigtigt der klippes ned til sunde knopper. Dette er ikke altid let at se på ydersiden af ranken. Her er der klippet en dejlig tyk Regent gren af. ca 10 mm tyk.Umiddelbart ser alle cuts rimelige ud, men følg nu billederne:

Tykke afklip, hvor kun den første se kriminel ud...

Et kik påi selve snittefladen, hjælper nu en mere på vej. Her ses tydeligt at barken slipper de 4 første afklip. No 5 har svag slip i barken også.

Nu klippes der på langs  i grenstumpen og gennem  knoppen, Ingen tvivl alle knopper i de første 5 er døde. Jeg har her ofret den 8'ende sunde knop, for at vise hhvordan en sund knop bør være.

Et nærbillede af no 6-8 ses her, der anes netop en levende sekundærknop på no 6, no 7 har en tydelig primærknop, mens no 8 har både primær og sekundær knop intakt.

Et nærbillede viser tydeligt de 2 knopper, og der skal altså klippe så hårdt tilbage så begge knopper kan ses. Faktisk kan man med lidt god vilje se at tertierknoppen også ligger parat.. Hvis du ikke klipper hårdt tilbage, så får du måske kun sekundærknoppen, og denne er bestemt ikke med specielt god frugtsætning. En anden ting, vil være et mere uens udspring, og skulle maj-frosten drille ja så ved du faktisk ikke hvad du har med i reserve...

Læg også mærke til de sidste 3 rimelige knopper, disse er en tand mere grønne. Generelt er 2004 afmodningen OK, dog har den dårlige afmodning indsat nogle nittere hist og her. Alle mine Leon Millot har kun sunde skud på de 2 elle 3 yderste grene på ranken. Således kan skud 4 eller 5 være 2 meter langt og 10-12 cm tykt, uden en eneste grøn knop !!!

Altså: Klip til denne dejlige grønne farve kommer frem + 2 knopper mere !!!!