Truntehus Vingaard

Helen Fisher

Foredrag på Dansk Vincenter

 

Formanden byder som sædvane, velkommen.

Der var , trods den meget korte indkaldelses frist, mødt en 33-34 interesserede vinbønder frem. Det syntes jeg er godt klaret, og det viser at folket stadig ønsker masser af information omkring vinavl.

Der var selvfølgelig lidt startbesvær med en ny komputer osv. men derved fik vi alle en mulighed for at tale lidt sammen. Ofte syntes jeg at der er for lidt tid til bare snak i FDV arangenemter. !! Se lige det blik, computeren får !!!

Lokalet var lige tilpas, der var kun et par pladser tilovers, disse blev dog hurtigt besat af nye tilhører. Så der var fuldt hus ! Helen fortalte med masser af billeder, og på engelsk, om problemerne med vindyrkning i Canada.

Som hun sagde, de har kolde vintre og varme somre. Vi har kolde somre og varme vintre, men det blev dog hurtigt klart, at både Danmark og Canada har problemer med svigtende udbytte på vinstokkene, forårsaget af kulde. Der var en fin gennemgang af alle vinterskader, og hvorledes man bedst fik redet den hjem igen.

Ind imellem faldt der også en del guldkorn, vigtig viden som kan gøre livet som vinbonde lettere. Spørgelysten var enorm, og arangementet kunne vist ha' varet en hel weekend. Jeg kunne fornemme en kæmpe viden hos Helen, som vi slet ikke nåede at lomme ind på.