Beskrivelse af SL-201-x krydsning

 

 

 

 

 

 

SL-201-2

 

SL-201-1

SL-201-5

Alle 5 billeder er :  Rondo x Regent.

 

Krydset i sommeren 2002. Plantet forår 2003, og har nu første år på bagen.

SL-201-3

SL-201-4

 

 

Overflade: Et hurtigt kik på billederne, viser nok mest Rondo karakter på –4 planten. Typisk Rondo overflade,. Frø –4 og –3 har begge en let Rondo overflade, mens –1 og –2 har fået Regents meget glatte og let blanke overflade.

 

Bladform:  -2 er nok en outsider her, de meget dybe flige, kan være et typisk Vinefera tegn, mens –1 og tildels –3 er typisk Regent.  –4 har det runde fra Rondo, og det brede fra Regent. –5 er for ung til en rigtig bedømmelse.

 

Vækst:  -2 og -4 er begge svagt voksende, -3 er kraftig voksende, mens -1 er meget kraftig voksende. –5 for ung.

 

Skudspids:  Alle er med rød til rosá skudspids og 1’st blad. Dette er mere Vinifera like end Rondos grønne og Rengents grøn til meget svag rosá.

 

Alle planter er med præcis 50% kromosomer fra Rondo og 50% fra Regent. Regent indeholder 18 % hybrid og Rondo  25%. Derfor vil ovenstående planter kunne få hybrid gener fra 0 til 43%. Der kan også være genpladser i kromosonet, som begge sorter har fra hybriderne. Disse gener vil jo derfor altid stamme fra en hybrid, om det er fra den ene eller den anden plante. Usandsynligt er også, at alle hybrid eller Vinifera generne er bestemmende, og i snit vil det dog nok være 100 – (43 / 2) eller ca. 79,5%. Det forhindre mig ikke at gætte lidt på hvilken af de 5 jeg tror mest på.

 

 

SL 201-1:  Regent look-a-like lysegrønne blade, og meget kraftig vækst. Bladoverflade blank som Regent, Magnesium-mangel tindens som Regent. Røde stængler, topskud rødlig spættet.

 

SL 201-2:  Dybt fligede blade, svag vækst. Røde stængler, grønne blade med røde åre. Topskud rødlige blade.

 

SL 201-3:  Kraftig vækst, Rondo shape på de fleste blade, dog er en hel del med flige. Topskud med meget rødlige blade. Rød stængel, svag røde åre på bladene. Bladoverflade, midt imellem Rondo og Regent. Magnesium-mangel tindens.

 

SL 201-4:  Alle blade Rondo shape og overflade, topskud kun let rød. Svag vækst, røde stængler.

 

SL 201-5:  For lille plante til beskrivelse, er først spiret efter 2 år !!

 

 

Rondo top skud er helt grønne.

 

Regent top skud er meget svagt rødlige.

 

Vinifera hat ofte meget rødlige skudspidser.