Truntehus Vingaard

Sort beskrivelser

Schönburger

Bl. Spätburgunder x (Chasselas rosa x Muscat Hamburg)

eller Pinot Noir X Pirovano 1

eller Gm15-114

Opkaldt efter Schönburg bjerget i Oberwesel, Mittelrhein. Altså ingen tvivl om hvor denne drue er lavet. 68 ha er tilplantet med denne drue i Rheinhessen og Pfalz, men også UK har glæde af denne drue. H. Birk fremavlede denne drue i 1939, indstillet til sortenlisten i 1979, og godkendt i 1980.
Skudspidsen er uldagtig grøn med et rødligt skær. Unge blade er 5 fingret med dybe udskæringer, tandet og rødlig i kanten. Middelstore mørk grøne blade. Klaserne er middelstore til små og kompakte. Druerne er velduftene , middelstore, let ovale og med muscat aroma. Væksten er middelstærk, og opret. Kan lide læ og varme. Noget følsom i blomst, ellers regelmæssig blomster sætning. God tidlig træmodning som giver god modstand til vinteren. Udbytte middel. Vinen har en god aroma, med fin muscatsmag. Tramineragtig fyldig og frugtig.
Schönburger har det ligesom Gewurztraminer, druen begynder først at modne sent i vækstsæsonen, men så modner den tilgengæld også meget hurtigt. Derfor vil der nok være år hvor den slet ikke modner. Men absolut værd at prøve i DK hvis man har en rigtig god beliggenhed..


Data 2 sep. 2002 i DE:  80 Oe,  7,3 g syre og pH = 3,1.

 

This picture is a hyberlink to http://www.genres.de/idb/vitis/pics/Im080147.jpg