Truntehus Vingaard

Vinter skade på Kordon / stamme

Billede af skadet Rondo

 

 

Det venstre billede viser tydeligt, øverst og nederst, at der faktisk kun er liv i 20% af stammen. Dette er bestemt ikke noget at gemme på !

Meget kraftige skud fra podestedet viser tydeligt hvor planten har prioteret sin energi. Jeg har observeret skud på mere end 20mm ved roden, så kom ikke og sig der ikke er liv i mine rondo. Mange kalder disse skud, for vandskud. Det menes også at de ikke afmodner vedet lige så godt som normale ranker, endvidere skulle de ej heller være lige så frugtbare. MEN det vil tiden nu vise. Sikkert er det, at beskæresaksen kommer på overarbejde når disse manut skud skal afkortes til 1 meters penge. Hos mig er de super sunde, selv om flere er vokset ind i vinstoken 3 numre længere henne. ( mere end 5 meter). Side skud på disse kæmpeskud, er op til 2 meter og kan have tykkelser på op til 12mm. De er super grønne og gerne afmodnet helt ud til ca 30 cm fra skudspids.

Så jeg har valg at gemme første knop på side skudet. (normalt klippes der helt inde ved ranken)  Derved får jeg mulighed for at trække en ekstra frugt ranke op, så evt. dårlig frugtsætning kan kompenseres.