Truntehus Vingaard

Målinger på div. sorter i vingården

21 september 2004

 

Det ligner sørme et normalt år !! Rondo er i en klasse for sig selv, men vi skal nok finde flere til denne klasse, bl.a. Solaris

Så er billedet taget om, nu er det til at holde ud at se på., det er tydeligt nok hvepse har spist alle de druer med mest sukker. Kun et lille stykke brunt skal er tilbage. Bjørn anbefaler iøvrigt at lade disse stumper af druer side, da hvepsene så ikke angriber nye hele druer. God idé !!!!!

Hecker se bar så godt ud, lidt sure men enkelte kan spises. Der er rigtig mange klaser på denne plante, måske en 30-40 stykker. Hul i hovedet, i dette korte år, men jeg var ikke klar over der var så mange, da det var den eneste plante jeg ikke fik beskåret ordentligt og bundet op. Klaserne er så store, at jeg ikke kan tage billedet under macro. Så der er overbæring, og alligevel skal de nok nå at modne... ?

Leon Millot er ved at tage farve, men det ligner noget der er løgn. Gad vide hvad jeg gør galt, på Geiweilerhof for 3 uger siden, var der ej heller store bær, men de lignede da små klaser med små druer.

Leon Millot på Geilweilerhoff  2 sep 2004. Nå men måske en dag jeg finder hemmeligheden bag LM ?

Romulus har alligevel nogle klaser, ikke de største men der er da en del stykker. De er ved at smage godt nu, de skal nok modne i år !!  Skønt med nogle nye navne. (spise drue, vistnok kærneløs. Dog er der kærner i mine... men der har jeg studset over før) Problem, der er muligvis kun denne ene plante i DK, så hvis det er en fejl levering, eller en mutation så er det jo vist lidt farligt...

Her har hvepsene også pillet druer af klasen, eller er der solsorten ? Men resten ser nu godt ud, Rondo skal nok modne her i år. Ja ja, de overmodner ikke, men 14 dage med godt vejr, og syren er i bund.

 

Sort

Sukker  [ Oe ]

Komentar:

Solaris

70-90

Alle små druer 90 oe, alle medium 70 oe.

Rondo 1 års planter

82

90 % af bær, er spist af hvepse.

Marachael Joffre

72

Smager godt, gad vide om der er nogen der har lavet vin af denne drue

Romulus

70

Let sur, men alligevel tæt på dejlig spise.

Rondo 9 års planter

68

Dejlig spise nu, tæt på moden.

Siegerrebe

65

Rosa farve allerede nu, absolut ingen syre !! Kun få klaser. Vinskimmel !!

Ganita

65

En del klaser, men ingen hele. Mange rosa farvet druer. Smager rigtig godt

Regent

57

Forceret planter, fuglene har allerede spist druerne for 3 uger siden.

Madelaine A

57

Kan spises

Gm8221-1

52

Kan spises, men er stadig hårde.

Phoenix

45

Kan ikke spises med fornøjelse.

Hecker

43

Kan heller ikke rigtig spises nu

Bianca

35

Kan overhovedet ikke spises, rabarber...

Orion

32

Kan heller ikke nydes, rabarber...

Schyler

-

Så sur at jeg ikke gad måle.

Eszter i drivhus

-

Super spise nu, men alligevel ikke 100% moden.. det siger noget om 2004.

 

PS. Jeg har vis påstået at jeg ikke havde Bianca og Orion i vingården. Passer ikke, der er 1 Bianca og 2 Orion. Problem, Bianca planten er 9 år gammel, og jeg er ikke sikker på at denne sort var her så tidligt ? Men måske det er en af de aller første ?