Truntehus Vingård
Sidste nyt.

Ny Bog :    Michael Gunnersen & BennyGensbøl har lige udgivet en meget spændende bog onhandlende Vindyrkning i Danmark. Bogen har utrolig mange og meget flotte billeder.Vinavl i Danmark - en håndbog  248 sider. Kr. 348,-  Fortæller alt om vindyrkning på vore  breddegrader - lige fra dyrkning af enkelte  planter op ad en mur eller i drivhus til  vindyrkning på friland. Beskriver desuden de  bedst egnede sorter og vinfremstilling

Oktober 98

Video film :   På havens dag her i efteråret 98, udkom der en video omkring vindyrkning i Danmark. Den koster 69,- Kr og fåes hos din lokale planteskole.

Marts 99

Danmark er nu EU godkendt vinland :   Der er tildelt Danmark en vindyrkningskvote på hele 99 hektar. Dette svarer til ca 100 tønder land af ca 1700 vinstokke ( 3 kvadratmeter/stok) = 170.000 vinplanter. Så der er bare at gå igang. Dog skal der nok laves en Dansk Vinlov, før det går løs. Der ender nok ikke med 1'ste og 2'nde Cru til os alle.

April 99

Vinsmagning :  Jeg har lige set TV2  (15-4 og så på en Torsdag)  hvor Per Pallesen smagte Finn Toft's Hvidvin. DEN KUNNE HAN RIGTIG GODT LIDE.  Han var da utrolig overrasket over at den var så god. Han kunne kun tilføje en ting : Gå hjem og lav noget mere af den !
Maj 99
Forårs-frost  St. Merløse, midtsjælland : Jeg har selvfølgelig haft nattefrost, den 6 Maj. -4,6 grader, selvom vejrudsigten kun lovede ned omkring frysepunktet. 80-85 % af knopperne frøs, her 3 uger efter er en del døde, der er dog nogle der har skudt den "sekundære" knop frem. Interessandt, da jeg ikke har set dette fænomen før. (Artikkel senere, med billeder) Det lader til at knop-udspringet var meget tidligt i år, knopperne havde lige åbnet sig omkring 6 Maj.  De overlevende knopper sprang ud ca 12 Maj.  Idag 30 Maj er der skud, på 30 cm længde ! Sekundær knopperne begyndte at vise sig ca 20 Maj, vi får se hvor meget de kommer bagud.
Juni 99
Stor mængde vin fra ganske unge stokke  Ifølge den australske vintekniker Graham Due er det muligt at høste 5-12 tons druer pr. hektar , selv om vinstokkene kun er 1½ år gamle. Teknikken indebærer, at jorden er forberedt, så den yder mindst mulig modstand mod røddernes vækst, og yderligere er det nødvendigt med ekstra opbinding og beskæring, så der ikke kommer for mange sideskud, og så de spinkle planter ikke knækkes af vinden. Planterne giver meget hurtigt en stor mængde druer, og de vil blive ved med at yde i mange år. Ifølge australske vinbønder har seks måneder gamle vinstokke samme fysiologiske kapacitet som meget ældre stokke. Økonomisk er der meget at vinde. Behandling af jorden og plejen af planterne koster mere i det første år, men udgifterne dækkes hurtigere ind i de følgede år gennem den store produktion af druer. Allerede efter tre år begynder marken at give overskud.   www.vinavisen.dk
 
 

Tilbage