Truntehus Vingaard

Nyhedder November 2002

 

Vingården lige nu den 29 nov. 2002 er godt nok lidt trist. Men der spredes organisk gødning, fra vores køer og heste.Denne form for gødning er jo langtidsholbar, forstået på den måde at gødningen kan afgive P og K gødning i op til 3 år. Desuden indeholder denne gødning en hel del micronæringssalte og humus.

I år er det vigtigt at sørge for total nedfræsning af ALLE blade fra vinstokkene. Vi skal jo helst ikke skal have overlevende spore fra Meldug angrebet som florerede i sommers. Desværre harden uægte meldug været hård ved mine nye stiklinger. Nogle Vinifera har nu klaret det nogenlunde.

Desværre er der også en del der ser ud som om de ikke har tænkt sig at skyde til næste år, men det vil tiden vise. Desværre kom frosten også ret så pludselig, så planterne havde ikke særlig god mulighed for en fornuftig træ modning af vedet. De dejlige røde efterårs farver på Rondos blade gik vi også glip af. Så selv gamle planter har ikke afmodnet korekt.

 

Stiklingen til højre har nok ikke meget at byde på til foråret, men jeg håber stadig, da der en 4-5 sorter som er importeret fra UK og som ikke findes her i landet. Mens vinstokken til venstre (hjemmelavet Siegerrebe) ser fin ud i farven.

Så må jeg også håbe at musene lader planterne være i fred, "hjemme" på gården har jeg mistet 20 fine store kraftige stiklinger i potte, fordi springermusen har gravet dem op, og spist rødderne !!!!

 

Vinen er færdig med den malolaktiske gæring, og har fået svovl. Henstand til kuldestabilisering er nært forestående.