Truntehus Vingaard

Sidste nyt

 Druer fra vingården 27 August 2003.

 Ja tallene i denne meget videnskabelige rapport er målt på: ikke den mindste drue, ej heller den største drue. Men til gengæld er den mest farvede drue valgt, da det derved er lettest for mig at finde nogen lunde ens druer. Denne uge lever igen nogle meget overraskende tal. Farverne er også kommet voldsomt, på de røde druer. Druerne er også ved at svulme op, og her regnede jeg med et fald i sukker, med det er tværtimod steget. Kraftigt for nogle !

 

Resterne af Gm 8221-3 efter et solsorte angreb.

 

Rondo har virkelig tage farve den sidste uge..

 

Hecker forbliver bare flot

 

Festiveé bliver ikke rød, kun rosá når den er moden.

 

Madelaine Angevine 7672 (UK klon)

 

Madelaine Angevine "Oberlin" klon er helt anderledes end den fra England.

 

 

Phoenix stadig bare pæn.

 

Regent begynder at tage farve for alvor.

 

Leon Millot begynder også at tage farve.

 

Bianca er taget med denne gang, men den imponere overhovedet ikke.

 

En lille klase Ortega bliver det også til.

 

Sukker måling og syre vurdering 27 August 2003.

 

Navn:

Syre:

Sukker:

Farve:

Kommentar:

 

 

 

 

 

Rondo

7

62 Oe.

100 %

Velsmagende.

Leon Millot

8-9

60 Oe.

20 %

 

Hecker

7

60 Oe.

Hvid drue

 

Gm8221-3

7

57 Oe.

50 %

 De bedste bær mangler !

Birstahler Muscat

5

53 Oe.

Hvid drue

Utrolig Velsmagende

Madelaine Angevine 7672 (UK)

7-8

52 Oe

Hvid drue

 

Madelaine Angevine Oberlin (DK)

7

52 Oe

Hvid drue

 

Festiveé

9

52 Oe

Rosé

 

Schyler

8

50 Oe.

20 %

 

Regent

9

49 Oe.

75 %

 

Ortega

7-8

47 Oe.

Hvid drue

 Taget med for sjov.

Phoenix

9

42 Oe.

Hvid drue

 

Bianca

11

25 Oe.

Hvid drue

Taget med for sjov.

R-65

-

-

 

 

Syre 5 = svag, 6 = behagelig i munden, 7 = let spids, 8 = spids, 9 = skarp,

10 = meget skarp, 11 = stikkelsbær

 

Ja syre karakter skalaen måtte udvides lidt, da Bianca kom med på sidelinien. Ellers er der sket en eksplosiv tilvækst i sukker for enkelte af sorterne. Dette til trods for en meget solfattig uge, som også har været lidt kold.

Rondo:  Har overtaget 1´ste pladsen med hensyn til sukker. Syren er nu let spids, men giver trods alt en velsmagende drue nu. Solsorten har også fundet ud af dette, og dette har reduceret høsten fra 10 kg til måske 5 kg. AK ja… Fantastisk hurtig dyb farvning af druen, allerede sorte. Det er gået meget hurtigt.

Gm8221-3:  Holder også fanen højt. Men da denne ikke har været under net de sidste par dage, derfor er klasen blevet ripper for de mest farvede druer. Derfor blev der målt på en middelfarvet.

Leon Millot er ugens højde springer. Den har ikke fået specielt meget farve, men sukker fra tyverne til 60 Oe der er kanon hurtigt. NEJ det er ikke min måle metode, for LM blev målt adskillige gange i sidste uge (fordi den var så dårlig), og alle bær var stort set uden sukker. Farven halter dog utroligt meget bag de andre, men det er jo set i alle de andre år også.

Hecker:  har også fået mere sukker, 60 Oe her i August er meget fint, efter min mening. Schuler og Festiveé er begge med igen. 50 Oe er ikke værst.  Det er til gengæld Bianca, føj for den smager, en tand være end stikkelsbær. Jeg fatter ikke at der er nogle der kan få noget ud af den drue. Men vi får se, tiden kan jo hjælpe den, det er jo set på flere sorter i denne uge.

Birstahler Muskat: burde tages ud af skemaet, da syren nu er så lav at yderligere modning blot vil give sukkervand. Altså høst af vindrue i Danmark i August måned  !!!

Madelaine Angevine UK og DK: De følges meget fint, og nej igen jeg har ikke snydt det er de 2 første druer der er målt på. Selvfølgelig er det en statistisk tilfældighed at de igen begge har samme sukker. Syren er ved at udlignes, men stadig en smule mere på de unge planter. Åh jo, der er jo druer på mine Vinifera selvom jeg har Vinskimmel i Vingården !! Men hold da op, hvor de klaser ikke ligner hinanden !!!  MA er jo ikke kendt for speciel høj sukker, og det ved jeg heller ikke om den når i år, MA skal jo plukkes før syren pludselig forsvinder helt !! Måske er en tidlig rod på denne sort en god idé, kunne give bedre sukker tal, det vil jeg overveje…

Ugens topscorer er Rondo, Hecker og Gm8221-3 da de alle 3 har en moderat syre, samtidig med en sukker på omkring de 60 Oe.