Truntehus Vingård

Hvem er jeg ?

Truntehus Vingård er en lille eksperimenterende vingård beliggende på Midt-sjælland. Vingården har i dag omkring 350 vinstokke, nok til ca. ½ tons druer. Der er dog pt. ikke så stor produktion endnu, da mange planter for tiden er ved at blive udskiftet til mere spændende sorter.

År 2003 står for en betragtelig udvidelse, yderligere 400 planter står på potte for udplantning. Der er tale om Vinifera planter af sorterne Siegerrebe, Ortega, Forta, Noblessa og Comtessa. Alle 5 sorter’s moderlige ophav er Madelaine Angevine som har en meget kort drue vækst sæson, hvilket er et must for gode velmodne druer. Madelaine Angevine, Siegerrebe og Ortega er jo vel afprøvede sorter her til lands, og erfaringerne de sidste mange år er meget lovende. Madelaine Angevine har de sidste par år, måske vist sig at modne for tidligt, da de er blevet heftigt angrebet af hvepse. Men dette er jo nok et ”luksus” problem.

De første vinstokke blev sat i 1996, og af disse er der kun 11 stk. tilbage. Rondo kom til vingården i 1997, og denne drue har jo gjort vinavl i Danmark til et helt nyt begreb. MEN der findes jo mange andre druesorter en Rondo, derfor er der stadig en intens jagt på nye sorter til afprøvning.

 


 Druer af Birstahlers Muscat Sep 2002.  

 Se historiske bilder fra min Vingård.