Truntehus Vingaard

Nyhedder Marts 2003

 

Vingården lige nu den 14 marts 2003 er ved at live lidt op. De sidste 14 dage er vinstokkene blevet beskåret, det relativ sene tidspunkt er valgt så udspringet bliver så sent som muligt. Se blot hvor safterne stiger !

Dette fænomen "blødning" giver ofte bekymring for mange. Men dette er uden grund, påståes det.... .Det tror vi så på.

 

Beskæringen er ved at være færdig, det var jo godt nok med en vis skepsis at jeg begyndte, da sommerens vinskimmel angreb jo nemt kunne have sat vinstokken voldsomt tilbage, pga. manglende næringsoptagelse. Endvidere var der også 2 perioder med barfrost, den ene med 21 C og den anden med døgn frost i næsten 4 uger. Dette medførte at der var frost ned til 30 cm under jordoverfladen. Men frygten var tilsyneladende uden grund, se dette billede af Rondo.

Billedet viser godt en let gullig farve, men i solens lys er grenen bare knald-hamrende grøn.

Rondo og Festiveé har over 90% overlevende knopper. Men selv Vinifera har rigtig gode grene, omkring 50% er her grønne, dette er for mig normalt. Dog skal jeg vist lære at skære noget hårde tilbage, således at jeg får færer men tykkere grene. Mine 150 nye vinplanter er frosset helt tilbage, så nu er der kun et at gørre, vente og håbe at de 3 knopper under jorden har overlevet. Sjovt nok er mine 5 Madelaine Angevine kloner fra UK i utrolig god stand. Disse er jo i forhold til mine andre MA podet, måske dette alligevel er gavnligt ?

Ellers er årets forsøg, podning. Jeg har fået fat i nogle SO4 fra Tyskland, lånt en podesaks, og så ellers igang. Mere om dette senere, når der foreligger resultater.