Truntehus Vingaard

Vinter 2005.

Forside stuff  ( Historie )

 

19 Marts:  Jo jeg er også lige blevet oplyst om at Regent har en ulempe mere, oplysningerne kommer fra et af Tysklands egne forsknings institutioner så kilden skulle være god nok. Når Regents druer har nået en pH på 3,2 i saften så perforere skindet på druen, hvilket gør den extrem følsom over for Botrytis. Da vi jo gerne så en pH mellem 3,2 og 3,4 i den most som skal gæres, ja så siger det sig selv at de sidste par uger en meget følsomme over for dårligt (fugtigt) vejr. Så tæt på høst, er det jo stort set umuligt at sprøjte med andet en bagepulver…. Altså et lille minus mere til Regent, tak for info fra Jens Madsen.

5 Marts:  De fleste er sikkert bekendt med at jeg har et lidt anstrengt forhold til mange af de mest udbredte sorter som dyrkes her i landet. Jeg kan ikke modne Sirius, Orion, Zalas Perle og Bianca ordentlig her hver sommer. Ganske vist er mange vinavlere glade for nogle af disse sorter, men jeg har svært ved at acceptere disse sorter til danske forhold.

Hvorfor: fordi jeg gentagende gange ser udenlandske erfaringer som fortæller at disse sorter modner tidligst som Müller Thurgau og helt hen til Silvaner (1 uge før Riesling) Så sen modning kan ikke accepteres i Danmark, for hvor moden er druen egentlig ??

Jamen det går jo meget godt ? ja ja da, men for pokker lad os dog komme videre og prøve alle de andre sorter der modner før Müller Thurgau. Jeg har jo haft den udsøgt fornøjelse at gå gennem vin rækkerne i Geiweilerhoff’s sortsbank. Her er der omkring 1 september mange modne druer, der er faktisk også overmodne druer !!! Sukker kan nå hele 80 Oe uden problemer for visse tidlige druer. Så når man hen til en Orion, sølle 37 Oe og hårde samt sure som stikkelbær. Det ligner ikke en sort jeg overhovedet ville tænke på at få hjem til min egen vingård. Heldigvis har andre jo så haft den i flere år, og kunne bevise at der kan laves vin.

Nu er turen så kommet til Regent, en sort som jeg selv har haft i 10-11 år. De har ganske vist aldrig rigtigt imponeret med udbytte, men det blev dog til et godt udbytte sidste år. Den glimre jo ved at kunne hænge rigtig længe uden problemer, for til sidst at have en meget fin lav syre. Smagen er også generelt meget spændende, og jeg har smagt kanon gode Regent vine lagret på Eg fra Tyskland. Så jo her er der virkelig en sort med potentiale. Den utroligt hurtige udbredelse i Tyskland, viser også at her har vin dyrkere fået øjnene op for en spændende drue.

Men hvad er der så nu galt med Regent ? Desværre er vinskimmel jo en udbredt sygdom alle steder efterhånden, og nu viser det sig så at vinskimmelen findes i flere forskellige varianter. Enkelte af disse er særdeles aggressiv over for Regent !!! Forsøg i Østrig, Schweiz og Tyskland viser at enkelte stammer af vinskimmel angriber Regent i samme omfang som Vinifera !!!  Så venner hvis vi får denne vinskimmel stamme til DK, ja så er der slut med økologisk dyrkede Regent. Det er så grelt, at enkelt vingårde er begyndt at grave denne ellers så udmærkede drue op. En anden tvivlsom feature ved Regent, er den nogle steder flækker druerne hvis det regner kraftig op til høst. Den 3’die ulempe ved Regent er at den skal høstes på det helt rigtige tidspunkt, for tidligt og for sent er lige dårligt. Det anbefales ikke at høste under 84 Oe og ikke over 94 Oe ellers er der fare for hybridsmag i vinen. Den dygtige/ eller måske mere den erfarne kældermester har jo sikket løsningen på dette, men Regent er ikke nødvendigvis en vin der ”laver sig selv”.

Jo jeg er også lige blevet oplyst om at Regent har en ulempe mere, oplysningerne kommer fra et af Tysklands egne forsknings institutioner så kilden skulle være god nok. Når Regents druer har nået en pH på 3,2 i saften så perforere skindet på druen, hvilket gør den extrem følsom over for Botrytis. Da vi jo gerne så en pH mellem 3,2 og 3,4 i den most som skal gæres, ja så siger det sig selv at de sidste par uger en meget følsomme over for dårligt (fugtigt) vejr. Så tæt på høst, er det jo stort set umuligt at sprøjte med andet en bagepulver…. Altså et lille minus mere til Regent, tak for info fra Jens Madsen.

Jeg beholder nu stadig mine 2 rækker Regent …..

4 Marts:  Februar måned er temmelig gennemsnitlig her på midtsjælland, en snit temperatur på 0,0 C imod normalen på minus 0,1 C.  Set i lyset af global opvarmning osv. så er det måske en kold måned. Men i lyset af de sidste mange år altså kun 0,1 C grad over normalen. Stadig glimrende set fra vinstokkene, da der her heller ikke er de store udsving. Omkring 7-8 Februar var det op imod 5 C, men da det kun varede 2 dage så er der ingen problemer !!

28 Februar:  Tomater, æbler og bananer har det fælles, at man kender hormon indholdet i frugten under modning. Citroner, jordbær og druer har en andet forløb, og dette er ikke helt forstået endnu. University of Tasmania har dog nu isoleret et såkaldt brassinosteroids hormon (BRs) som fremmer modningen af druer markant. BRs tilstedeværelse i druer har hidtil kun været tillagt plantens vækst, men opdagelsen af sammenhæng mellem modning og BRs skulle nu kunne give en bedre forståelse af hvorledes druens modnings proces forløber.

21 Februar:  Det også rigtigt, Truntehus Vingård har fået designet sit eget  Vin-Avler-Forum !!!!  Besøg det , og brug det uden nødvendigvis at skulle igennem en masse registreringer. Jeg ved fra min egen side, at jeg er ikke meget for at opgive min mail-adresse til et nyt sted.

Men selvfølgelig kan du blive medlem, og det ville da være skønt med en forsamling af vinbønder med interesse for vindyrkning med streg under vindyrkning !!. Jovist skal der da promovering og marketing til for vinavlen i Danmark, men det skal efter min mening komme lidt i baggrunden. Det vigtigste lige nu, er at få lavet noget ordentlig vin så mange steder i landet som muligt. Dette er den eneste måde Dansk vin kan overleve på. Men hvorfor nu endnu et forum ?

Det er faktisk ret så enkelt, jeg har jo altid haft den opfattelse at nye vinavlere skal hjælpes så godt igang som det nu er muligt. Der er absolut ingen grund til at newbies skal lave de samme brølere som vi andre har gjort gennem 10 år.
Spørgsmål stillet i det nye forum, vil altid blive besvaret så udførligt som muligt. Forhåbentlig vil en masse kollegaer hjælpe med kommentarer og evt. svar.

Hvorfor gider han nu det ?? Tjaa, det må være den indre tabte journalist der spøger, eller også gør jeg det fordi jeg syntes vi mangler en samling af gode råd til nybegyndere. Målet er en 4-500 gode spørgsmål, som herefter kunne samles i en nybegynder guide !!!

Vi har ganske vist Vinpressen, men dan kan af gode grunde ikke starte forfra hver gang der komme et nyt forår. Derfor må vi finde alternativer, Vinpressen har også et ønske om meget højt grafisk niveau, hvor jeg mener at halv-dårlige billeder er bedre end ingen billeder. Hurtige håndtegnede skitser kan også være meget illustrative og dette vil jeg selvfølgelig benytte mig af !

20 Februar:  Hvad er nu det for 5 glas ?, jo jeg var i den heldige situation at jeg havde mulighed for at teste 5 forskellige kvalitets gær på samme høst af Rondo. Det der var endnu mere sjovt var at der var stor forskel på de forskellige vine. En enkelt rå og noget utilnærmelig, 2 bløde og harmoniske, 3 af den smagte en del af Rondo, 2 havde Bordeaux's Merlot karakter både i smag og duft. 2 var også ret så holdbare efter 8 uger på en havl flaske, 1 gik totalt ned med flaget......

Nå mere om det, når jeg får ren skrevet notaterne.

18 Februar:  Så må jeg vist lige kommentere rosenknoppen, rose er rodaktive hele året og derfor kan man ikke lige drage en parrallel til vinstokken. Men både en busk og en rose med knop giver mig nu fornemmelser af forår, og en vis ængestelse for mine Rondo.

  

Jeg er lidt nervøs for disse knopper..... det er tidligt.

12 Februar:  Ja så fik jeg kikket lidt på Januar måned, set fra en boligejers øjne, en noget kold måned -2,2 C. Men kurven her viser en perfekt vintermåned for vinplanterne, ikke for koldt og ikke for varmt. Et chech i vingården viser heller ikke vinterskader endnu. Dog begynder nogle af mine roser at sætte røde knopper, samt nogle andre buske som har grønne knopper. Uh det tidligt ... Hvis rosen begynder at vågne, så er der jo god sandsynlighed for at vinen uden på marken også tænker på forår !!! Vi håber på det bedste.

5 Februar:  Ja så kom Vinpressen endelig (Vinavlernes forenings blad), denne gang med lidt mere jordnært indhold. En ting glæder mig virkelig, efter jeg ved snart ikke hvor mange års påtale, så er høstskemaet endelig udvidet således at der er mulighed for at indtaste pH. TAK for det. Så er der igen mere om Vinrodslusen, og alligevel ikke. Der står stadig ikke om vi har den eller ej. Måske fordi ingen rigtigt ved det med sikkerhed. Tilslut i artiklen står der:

Eksperimenter ikke med at dyrke egne grundstammer.

Hvorfor i alverden skulle vi ikke det ? Den eneste rigtige vej frem i kampen mod Phylloxera, er som artiklen også nævner, nemlig at vi dyrker vin på podede planter. Det som nok ligger bag opfordringen (eller netop det modsatte) er at skribenten ikke ønske at se den vingede form af vinrodslus. Men men men, som forfatterne jo selv nævner så skal vi passe på alle de sorter som netop giver mulighed for udbrud af luftbårne vinrodslus. HER er der jo bl.a. tale om Leon Millot, Marachael Joffre, Marachael Foch og Lucie Kuhlmann som alle er ½ grundstamme. Hvis der skal være mening med en effektivt forebyggelse af den vingede form af vinrodslus så skal disse sorter først forbydes !!!  Dette selvom planten er podet på grundstamme !!!

Snart en milliard skruelåg     fra  VinAvisen

For tre år siden blev der solgt 300 millioner flasker vin med skuelåg. I 2004 var tallet nået op på 600 millioner, sidste år lå det på 800 millioner, og i år regner man med, at nå milliarden.
Det er store tal, men alligevel er der skruelåg på mindre end 5% af alle verdens solgte flasker, så der er lang vej igen.
De fleste professionelle vinfolk er dog enige om, at skruelåg er vejen frem, og i New Zealand er der i dag skruelåg på 90% af alle vinflasker. Så det skal nok komme. Producenterne skal bare have omvendt alle de forbrugere, der tror, at det er fint med et stykke bark i flaskehalsen – og som ikke har lært at smage, når en vin er propsyg og ikke er værd at drikke.

21 Januar: Ja sandhedens time er vist ved at nærme sig for vise sorters fremtid i Danmark. Jeg faldt lige over nogle erfaringer på Leif Berg’s hjemmeside. Leif har modet til at tage konsekvensen, og graver flere forskellige sorter op !  Spadestik er planlagt til Kerner, KW87-1, Zalas Perle, Madelaine Angevine og Ortega.  De sidste 2 angiveligt fordi Leif ønsker at dyrke økologisk, for netop disse 2 sorter modner efter min opfattelse rigtig godt her i Dannevang. Kerner er for sen på Langeland og det kan mine noter fra udlandet kun bekræfte. KW87-1 er stadig på forsøgsstadiet, men er desværre nok en meget sommer-varme-krævende plante. Zalas Perle har jeg stadig ikke fået plantet i vingården, men modningsdata fra Ungarn tyder dog på at der er andre sorter netop herfra som skulle være meget bedre egnet til Danmark.

19 Januar: Så er høsten af 2005 linet op til overvintring i rette beholdere. Alle fyldt helt op. Dette er første gang i vingårdens historie, at jeg har 100% styr på det. Iøvrigt mangler der faktisk en del flasker, da flere af vinene er så udmærkede, at jeg er kommet til at drikke dem...... Total høsten er stadig kun ca 80 l vin, det såmen godt nok Dog ville jeg jo gerne have så meget vin at jeg kan fylde et fad.

Iøvrigt har jeg fået 3 samples af vintønder fra Rumænien. Har ikke selv set dem endnu, men størrelsen 40L. 60L og 100L er ankommet til DK. Er du interesseret i at prøve egetønder fra Rumanien så send mig en mail.  Jeg har ingen fornemmelse om hvor lang leveringstiden er, jeg ved heller ikke om der kommer en bestilling igang (kræver jo nogle stykker) men prisen ligger omkring 85-90 Euro for 60 L. Dertil kommer jo så lige transporten......

17 Januar: Så sad jeg lige og kikke på data fra vejrstationen.

November 2005     St. Merløse  +5,2 C     Normalen Sjælland  +5,1 C

December 2005     St. Merløse  +1,7 C     Normalen Sjælland  +1,8 C

Altså en afvigelse på 0,1 C der godt nok tæt på en alm. vinter her. Ja ja, der er varmere andre steder i landet, end her. Men jeg foretrækker koldt vejr i Januar, for så vågner Amurensis krydsningerne ikke op !

6 Januar: Så er der kommet endnu en hjemmeside med info omkring vinavl i Danmark. Det er Søren Kofoed som har stykket www.vinavler.dk sammen. Søren er jo god for at være lidt utraditionel, så vi kan uden tvivl glæde os til at dele hans mange spændende erfaringer. Sørens placering af en vingård i Svebølle har vist sig at være lidt for heldig…. Næ nej jeg er ikke spor misundelig …. Meeen der kommer ganske gode høstdata herfra, også i de sidste års tvivlsomme somre.

 

30 December:  Ja det er ikke 2 uger siden at "besøgs" tælleren rundede 10.000 og nu er den allerede oppe på 300 mere. Altså er der en hel del besøgende her på siden og det kræver jo så også lidt til folket. Jens Madsen har fundet et sjovt lille "klippe-program". Det er ikke den fulde sandhed, men ret så sjovt. Det har vist mig en forståelse for hvorfor mine vinplanter ser sådan ud som de gør her i vinter.

Pak programmet ud og start programmet reb.exe  Tryk på knappen "Wachsen" ca. 10 gange og du vil se vinplanten vokse gennem året. Klip nu vinplanten med saksen "schneiden" og træk evt grenene ned med knappen "biegen". Lad så vinstokken vokse igen, og se om du har klippet så du får den perfekte løv-væg. !!!!

Phylloxera:  Jo for pokker da, vi har jo stadig den hængende over hovedet at Danmark muligvis har vinrodslus. Nu haver min teleslynge jo på et tidspunkt opsnappet noget om at vinrodslusen kun er fundet i en potte med en vinplante. Hvorfor er det nu så specielt interessant, jo se min anden øresnegl har hørt om et eksperiment med vinrodslus, hvor påstanden er at Phylloxera ikke kan optage næring ved temperature under 17,8 C. Se en potte der står i solen kan snildt blive 20-25 C og derved udvikle et angreb. Men hvorledes er det i vinmarken, her er jorden jo meget hurtig kold når vi kommer lidt i dybden. Måske er det simpelthen for koldt til vinrodslus i Danmark ?

Et eksperiment i Svendborg  fra  VinAvisen

Så langt tilbage som i 70’erne blev det bevist ved et eksperiment herhjemme. I maj 1977 lagde Svendborg Vinkompagni nogle flasker Mouton-Rothschild årgang 1974 til side. Et par flasker var originalaftappet og forsynet med korkprop, et par var tilproppet med kork af en ringere kvalitet, og et par var lukket med skruelåg.
Ni år senere, i 1986, blev en lille gruppe smagere præsenteret for tre glas vin og skulle nu gætte, hvilke flasker vinene kom fra

Det var en nem opgave. I det ene glas var der en fint modnet vin, i det andet en ældre og lidt slap vin, i det tredje en tydeligt alderdomssvækket vin.

Har læseren gættet, hvilken flaske den bedste vin kom fra? Yes! Den med skruelåg.

Så hvad er I bange for? Sig trøstigt ja til skruelåget, og belav jer på, at om føje år vil de små børn forundret spørge, hvad det vil sige at trække en flaske op ...

26 November:  Så er der smagt på mudder-vandet som blev til hvidvin. Man må undres, at der nu er den fineste super klare vin i ballonen, og det har ingen smag af "gammel" vin. Dog lader det til at vin lavet af ren druesaft, hvid og rosé, ikke har den specielle gode terrior som farmen her ellers kan præsentere. Men det er rene, fejlfri og velsmagende vine. Specielt den hvide har en ret så lækker buket. Mit mix af Gagarin, Rondo, LM og Regent ialt ca 8 liter, er også smagt. Her er en meget udpræget smag og duft af "grøn pepper" som man så lige kan tygge på. Sikkert er det, at denne vin smager anderledes og spændende.

Vinene i år har alle den samme "rå" bittersmag som alle gode købevine har når de lige er truket op. Måske det hænger sammen med de anvendte gærtyper, som jo er rendyrkede stammer fra udvalgte distrikter i bl.a. Rhône. Desværre har jeg ikke fået fat i noget EGE træ som chips. Det må erkendes at gode rødvine, får en bredere smagsoplevelse når de har været i kontakt med EG. Der er ikke noget at sige til at de store slotte gerne ofre 4500,- kr. for et fad. Det gjorde de jo vist ikke, hvis det ikke var nødvendigt.

 

25 November:  Så er der bare en rigtig god nyhed: Jeg har i mange år ønsket 50 cl flasker til mine små lot af testvin. Nogle ville jo hermed kunne aflevere mindre mængde vin til vinskue og alligevel overholde reglerne for deltagelse. Derfor er 50 cl flasken meget eftertragtet. Nu har du mulighed for at købe denne flaske, og tilmed med den ekstra feature at der er fødevare-godkendt skrulåg på !!!!

Jeg er godt klar over det er en særlig oplevelse at høre et plop når flasken åbnes, men denne romantik er der bare ikke tid til i en effektiv testfase, derfor er skruelåget så absolut det eneste rigtige. Endvidere så har man også mulighed for at lette lidt på låget efter et par måneder, et lille pift vil jo afsløre om en evt. malolaktisk gæring er startet/ startet op igen. Skruelåget kan jo også let genanvendes, selvom det til 40 øre stykket ikke er det store at spare.

Når der arbejdes med meget små lots, som beta-testeren gør, ja så er det absolut nødvendigt at have minimum arbejdsforberedelse. Altså ikke noget med at lægge propper i blød osv. Nu hives propper og flasker blot frem, og der tappes på de skoldede flasker, og skruemaskinen kan bruges til at skrue mange låg på med rette moment.

 

75 cl  ( 6 glas vin )

50 cl  ( 4 glas vin )

25 cl  ( 2 glas vin )

Nå men denne lille sending af flasker er kun et engangs tilbud, derfor skal du nok ikke overveje alt for meget. Hvis du er interesseret, så mail til mig med antal flasker og propper  Skruebit til kapsler kan også leveres. Prisen bliver afhentet her hos mig, da fragten bliver alt for dyr.

Bordeaux flaske 75 cl, incl skruelåg    100 stk  for  ca   380,- kr

Bordeaux flaske 50 cl, incl skruelåg    100 stk  for  ca   380,- kr

Bordeaux flaske 25 cl, incl skruelåg    100 stk  for  ca   280,- kr

Løse kapsler  100 stk,-  for ca  50,- kr.

Skruebit til skruemaskine   85,-  kr.

Priserne vil afgjort ændre sig +/- 50 kr måske mere, da de ikke er ankommet endnu og prisen derfor ikke kendes 100%. Men er du interesseret i leverancen til Sjælland så giv mig besked, og jeg vil reservere det antal flasker du ønsker hos leverandøren KokærWine. Afhentning i Jylland er også muligt. Betaling er selvfølgelig en nødvendighed på et tidspunkt , men Sjællands leverancen af flaskerne kan sagtens stå her indtil du har tid og afhente.

12 November:  Hmm der kommer nok hvidvin på bordet alligevel..... da jeg havde sat gang i gæringen af de hvide druer for en uges tid siden, ja så så det hele billedligt talt noget mudret ud. Mosten lignede en håndfuld lerjord opslemmet i vand. Meget brunt og kedeligt. Men Bjørn påstår jo at gæren æder alle de oxideringsprodukter der er under selve gæringen. FOR pokker da det ser ud til at være rigtigt, det brune plummervand ligner nu almindelig most !

Den lidt specielle gær jeg bruger, er bestemt en langsom starter, men når den først er i gang, ja så betyder 12 °C ikke noget for hastigheden af gæringen. Det bliver meget spændende at smage hvidvin igen. Jeg har jo ikke haft druer til vin fra mine Madelaine Angevine i mange år, 2 år med vinskimmel, og i år tog hvepse og andet kryb de få bær der var. Nå ja, hvad er det så der er i ballonerne, tjaa bare jeg selv viste det. Men den ene er et mix af alle de hvide test-planter der står i vingården. ( ingen Solaris der blev spist...) den anden er hvide druer jeg har fået foræret.

         

Test af 1Mbit video            Bobler 256 kbit

Ang. vinificering af hvide druer, så kan man jo eksperimentere med op til 24 timers skalkontakt. Skal kontakt mere end 4 timer kræver dog en nedkøling af mosten, og for positiv aromaudtræk anbefales det at bruge enzymer under denne fase.

 

Lallzyme Cuvee Blanc:

Dette enzym er specielt lavet til hvide druer, der opnåes bedre mundfylde og komplexitet i vinen. Minimum 4 timer og helst 6-12 timer. Husk at mosten skal være under 12 °C og tilsætning af SO når du ønsker lang skalkontakt.

Leverandør: Jens Madsen

6 November:  Lidt status på vinificeringen:  Jeg har jo den store glæde at kunne teste 3 forskellige ”professionelle” gæretyper i år. Dette lader til at have en ret så gunstig virkning på resultatet. Endvidere har jeg også haft mulighed for at tilsætte diverse enzymer og tilsætnings stoffer, hvor jeg lige vil nævne et par stykker:

 

Lallzyme EX:

Dette er et mix af enzymer fra Lallemand, som består af cellulase, hemicellase og pektinase. Primært for rød most, men kan også bruges i hvid. I rød most forbedres farve intensiteten (det gør den jo selvfølgelig ikke i hvid most…) Der opnås en bedre mundfylde, frugten forbedres og en bedre aromaen kan også forventes. Vinen bliver ligeledes også mere stabil.

Opti-Red (yeast nutrient):

Et inaktivt produkt som tilsættes for at optimere gær cellernes levevis. (gær næring) Dette medføre en bedre farvestabilitet, rundere mundfylde, bedre tannin integration og krop i vinen. Polyfenolerne vil straks de bliver frigivet, blive kædet sammen med polysacchariderne. Derved bliver der mere stabilitet i vinen. 

Leverandør: Jens Madsen

Ja ja, det lyder jo meget godt alt sammen, meeen jeg må jo nok erkende at efterårets gæringer af rødvinene er gået meget bedre end de andre år…..  allerede nu er vinene klare og virker faktisk drikkemodne !!!  Ingen tvivl om at pektinasen har gjort kål på de uklarheder der ofte er længe om at bundfælde sig. MEGA plus ved min ”egen” gær er at Rondo’s vin tilsyneladende IKKE smager af Rondo….. lad os håbe det fortsætter. Så behøver den ikke at blive dæmpet med alt for meget ege-træ.Ja undskyld Rondo fans, men jeg er ikke glad for Rondo's meget markante smag. Specielt ikke når man har smagt hvorledes en rødvin lavet af Bolero kan smage !!! Vi har meget langt igen venner ...

Hvidvinen er sat over, ca. 12 kg. Den er blevet extrem brun af at have ligget i fryseren i 14 dage. Vi må nu håbe at hyber-oxiderings teorien også virker her i St. Merløse. Denne skulle efter sigende blot gå ud på at gærcellerne æder alle oxiderings komponenterne, og vinen vil efter fermentering stå flot og klart..... hmm jeg krydser så fingre ...

Nå ja, jeg smagte jo på vinen forleden dag, Bolero overraskede så meget at jeg måtte have et glas igen igår. Her er der tale om en rigtig god vin, allerede ganske behagelig. Dog skiller min Bolero sig bestemt ud fra de tyske vine af samme, min er ganske meget farvet.... måske den endda kunne bruges til fad-lagring. Blot var jeg overrasket over drikkemodenheden, på dette tidlige tidspunkt inden malolaktisk tilsætning !!!!