Truntehus Vingaard

Sorternes egnethed til Vinteren 2005.

Data opsamling 18 Juni 2005.

 

Så er der igen data til Larsens gemmer, de lægges jo vanligvis ud på nettet således at interesserede kan følge med. Der er målt status på overlevende knopper, væksten af planten og frugtsætningen.

Disse 3 tal er lagt sammen og divideret med 3 så et bredt indtryk kan fås af den enkelte vinsort. Tallet eller karakteren 3, kan accepteres her i år 2005. Der er foretaget følgende vurdering:

Knopper:

Det bør jo nok lige nævnes, at Ortega, Sieger, Lucie, PN, Baco1 og Zilga er små unge planter som ikke har haft chancen for en langsigtet vurdering. Dog er Orion, Stauffer og Seyval også under 2 år, og de klarer sig egentlig nogenlunde allerede. Dette gør dem nu bestemt ikke velegnet til Danmark, da vi jo også skal se på høst resultaterne. Der er min pessimisme jo markant, da alle disse sorter vurderes som halv sene, eller måske endda sene i det ganske udland. MEN vi må vurdere ud fra fakta, og derfor er de indført i vingården igen.

Der er fundet en enkelt gren som hang i 1,5 meters højde, længde ca. 2 meter. Skudspidsen var "faldet"  ned på jorden, og de 2 yderste knopper var derved under de 10 cm. Begge de yderste knopper kom fint på primær-knoppen. Ad omveje var disse 2 knopper altså 4 meter fra podestedet !! dvs. grenen er OK, knopperne er døde på de første 3,9 meter .... Ja billedet er taget lidt sent efter afklip, derfor hænger bladene noget slapt, men der var 3 fine blomsterklaser.

Vækst:

Igen bemærk: Ortega, Sieger, Lucie, PN, Baco1 og Zilga er små unge planter

Blomst:

Romulus vandskud, sikkert SO4 er den 19 Juni med 2 klaser i 50% blomst !!!

Her er så alle Sorter hver for sig, det giver ikke meget mening men jo mere grønt jo bedre har sorten klaret vinteren. (Hvis der trykkes på "Ark2" fåes diagrammerne i bedre opløsning)

Billeder af blomster i vingården den 12 Juni 2005