Truntehus Vingaard

Sukker Måling.

Dette er en Test af interaktiv brug af Hjemmeside:

Her er så en let måde til at bestemme din restsukker i vinen. Du skal bruge en præcisions flydevægt ( 0 - 30 Oe) den er dyr, ca. 200,- !! Så skal du også bruge dit Refraktometer. Aflæs nu mosten "Oe" med de 2 instrumenter.

Mere sukker i mosten giver højere vægtfylde, mere alkohol i mosten giver lavere vægtfulde !!! Derfor kan man ikke måle sukker med et Refraktometer eller en flydevægt alene. Men med 2 målinger fåes der dog en tilnærmet værdi.( Det svare lidt til 2 ligninger med 2 ubekendte)

Indtast tallene i de 3 gule felter, og du har et rimeligt bud på restsukkeret. Syremålingen behøver ikke at være særlig nøjagtig. Den største usikkerhed ligger ved meget lave sukker-tal.

Det skal lig nævnes, at "sukker" tallet ikke er ren sukker. Tallet er for "solids" i vinen og det er alle tør-stoffer så som mineraler, syre osv. Der er dog forsøgt at holde syre-tallet uden for udregningen, derfor er indtastnings nøjagtigheden af dette tal ikke så vigtigt. Vær dog opmærksom på at høj-glycerol gær, som S6U vil vise en for-høj alc. %. Dette skyldes at glycerolen bliver målt som alkohol.

Ved en halvgæret vin er sukkeret dog dominerende, og du vil hurtigt lære hvor en færdig vin ligger.   

PS  Hvis du ikke har Microsoft Excel på din PC, så er det ikke sikkert du kan bruge denne side.

Prøv evt. at download siden her.

Virker din Excel derimod, så prøv også denne side:  --  Sukkerberegning --

 

 

Editor Soren Larsen