Truntehus Vingaard

Sommer 2005.

Forside stuff ( Historie )

 

 

---ooo000ooo---

Benny Gensbøl blev 71 år gammel,  læs mere her:   

25 juni: Nå, så behøver man ikke være i tvivl længere. Nu kan man scanne de dyre dråber i den uåbnede flaske. Scanneren detektere nu indholdet af oxiderede produkter, og følgestoffer. Så når du skal købe din næste Mouton 82, så check den først med dette apparat. Åh pris, omkring 50.000 $...

22 juni: Tjaa, i år skulle det så være Leon Millot der var først i blomst her. 2 klaser i fuld flor. Klaserne hænger i en ½ meters højde, og har derved ikke haft nogen hjælp at hente fra den varme jord.

Man kan jo heller ikke være pesimist med følgende billede, som er Gm8221-3, ja det skulle da lige være det arbejde der venter med at klippe klaser af. Klaserne er kæmpe store, helt op til 12-14 cm incl. stilken. Det ligner en hel juletræs plantage. Desværre er den "gamle" Gm plante, lidt mere medtaget end de 1 år yngre planter. Men det er jo nådigt sluppet, når man høre hvad der ellers er sket i de forskellige vingårde rundt omkring i landet. Mange steder (flere end 3) er der 0,0 dut at hente i mange rækker. Det er mest Rondo der har drillet, mens Vinifera har klaret det bedre. Men læs nu denne gamle artikkel her. Gamle store stokke er totalt gået død, men de skyder da således heldigvis fra roden.

Læg lige mærke til at nogle klaser er større end bladene !!

20 Juni, ja vi må vist hellere ha et billede af den blomstrende vin i Larsens vingård. Jeg vil tro at hele vinstokken nu er i 50% blomst.

18 juni: Så er der data igen igen. Ååååh jo forresten, så er vandskudet på Romulus sørme med en klase i 50% blomst........... noget overraskende vil jeg mene. Men den var nu også meget tidlig sidste år.

16 juni: Hmm talte med Søren K igår, og han mente at nu gik det stærkt.... ja ja jeg har jo næsten lige taget en fotoserie deroppe. Så afsted igen idag, og ja for pokker, nu går det  altså rigtig stærkt, mange klaser har nu knopperne løst hængende , klart til varmt vejr.Se blot Rondo her, og Gagarin på sidefløjen.

Solaris er blevet overhalet inden-om, fandt en klase på ca. 12 cm incl stilk. (7 cm knop) tror det var en Gm8221-3.

 

13 juni: Så er der lidt fra seminaret med Richard Smart. Bla. har jeg noteret han 10 gode råd til, os her i det kolde nord. Igen en personlighed, som burde have fortalt over 2 dage. Ak ja, vi måtte nøjs med 4 timer incl. frokost.

12 juni: Så er der data igen, Blomsterne er ved at være store, Gm 8221-3 og Gagarin er bare imponerende med næsten 10 cm klaser incl. stilk. Men vejret er satdig ikke med os, jeg må ha ild i fyret hver dag. Dette er for koldt !! Igen en lille artikkel omkring blomst i vingården 12 juni 2005.

 

Ganita

Solaris

 

6 juni: Så er der seminar for danske vinavlere på Dansk VinCenter: Se mere her.

Vindyrknings-guruen Richard Smart fra Tasmanien kommer til Danmark !!!

3 Juni: Schuyler Champangne fra Bjarne Ingstrup, var bare en så lækker oplevelse at man overvejer at følge han fodspor. Tænk at man kan lave guld ud af en så elendig drue.....GODT gået Bjarne.

2 Juni:  Så er der planter på vej til vingården, det drejer sig om Vinifera som er podet på tidlige rødder. De får dog lov til at stå i drivhuset til de har nået en vis størrelse.

Der er delte meninger omkring rodens indvirkning på modning, men et er sikkert vinplanter podet på rødder med forskellige karakteristika, opfører sig ikke ens. Slet ikke i forhold til sin egen rod. Mange hybrider vokser bare meget bedre på deres egen rod, mens Vinifera vinder meget på en anden rod. Men se mere her.